
- Táto udalosť sa už uskutočnila.
120 O zdravých pochúťkach z jedlého hmyzu

Potravinou budúcnosti je jedlý hmyz. Prečo je to tak? A kedy bude v ponuke hmyzí burger? S mladým úspešným podnikateľom Adamom Dostálom zo spoločnosti GRIG sa rozprávame o tom, aké prínosy pre človeka a planétu má konzumácia zdravých potravín z jedlého hmyzu. Hovoríme aj o jednom letnom športovom tábore, o spolupráci s univerzitnými vedcami a vedkyňami a o prekonávaní rôznych prekážok pri podnikaní v potravinárskom priemysle.
Podcast Rozhovory Choices môžete sledovať na choicessk.podbean.com a rôznych audio a videostreamingových službách podľa linktr.ee/rozhovorychoices.
Od Adama sa dozviete odpovede aj na otázky:
- Ako dostal nápad vyrábať zdravé potraviny z jedlého hmyzu
- Prečo je dobré jesť hmyz pre človeka aj pre planétu
- V čom mu pomohla Mendelova univerzita v Brne
- Či je cvrček hospodárske zviera rovnako ako krava
- Aké druhy hmyzu je aktuálne možné do výrobkov používať
- Aké je teraz portfólio ich výrobkov a kedy pribudne hmyzí burger
- Čomu vďačí za to, že sú jedným z najúspešnejších startupov v Európe
- Aké má ďalšie ciele do budúcnosti
Adam Dostál sa rozhodol naučiť Európanov jesť jedlý hmyz. Viac ako zaujímavé spestrenie nášho jedálnička ho motivuje hľadanie cesty k udržateľnejšej budúcnosti. Chce ponúknuť svetu chutnú, výživnú a ekologicky menej náročnú alternatívu stravy. Je spoluzakladateľom brnianskej firmy GRIG, ktorá patrí najväčšie a najúspešnejšie startupy v Európe. Za rok 2022 dokázali v Českej republike dostať svoje hmyzie produkty ku 100 000 ľuďom a pôsobia už aj vo viacerých iných krajinách.